iPhone'da olması gereken tweakler


Olmazsa Olmaz Tweakler


  1. iFile: Dosyalara erişmek için kullanılan tweak. Şiddetle tavsiye ederim.
  2. Barrel: Ana ekran animasyon geçişleri için kullanılan tweak. Çok hoş bir görünüm sağlıyor.
  3. Zephyr:  Ana ekrandan açık olan uygulamalara, kaydırma yaparak kolaylıkla geçiş sağlayan tweak. Menü tuşuna gerek duymayacağınız bir tweaktir. Örnek verecek olursak; bir uygulamada olduğunuzu düşünün (mesajlar, ayarlar vs.) uygulamadan çıkmak için parmağımız ile aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirdiğimizde direk menüye geçiş yapar.
  4. Safari download manager: iPhone’larda safariden dosya indirmek pek mümkün değil. Safari download manager tweaki ile bu dertten kurtulabilirsiniz.
  5. Auxo: Şiddetle önereceğim tweaklerin arasında. Auxo bize açık uygulamalar yerini zenginleştiriyor bununla da kalmayıp bir de kolaylık sağlıyor. Bildiğiniz üzere açık uygulamaları kapatmak; uygulamaya basılı tutup küçük çarpı işaretine basılarak kapatılıyor. Auxo tweak’inde ise kapatacağınız uygulamayı aşağıya çekerek kapatmanızı sağlayacaktır. Bir de sol sayfada bize kısa yollar ekliyor. Wifi, Bluetooth, 3G vs. açıp-kapatmamıza yarayan butonlar ekliyor.
  6. TvLocker: Kilitleme sistemine eksi televizyon kapanış animasyonunu ekleyen tweaktir. Telefona hava katıyor diyebilirim.
  7. Cyntact: Rehberinizdeki kişilerin solunda resimlerini göstermeye yarayan tweaktir.
  8. Wifi Booster: Şiddetle tavsiye ediyorum. Neden mi ? iPhone gibi bir markanın wifi gücünü kısıtlı tutması ne kadarda kötü durum olsa gerek. Bu tweak bu gücü iki, üç katına çıkartıyor.
  9. Notifier+: Gelmiş geçmiş en kullanışlı tweak diyebilirim. Telefonunuza saatin yanında bildirimleri göstermeye yarayan twaktir. Örnek verelim; Mesaj geldiğinde saatin yanına küçük bir mesaj ikonu oluşturuyor.

Benim tercih ettiğim tweakler bunlar. iPhone kullanırken en çok işimi gören tweaklerdi :)