HTC One 2 bilgileri sızdı!


HTC açısından dönüm noktası olarak görülen One modeli sunduğu alüminyum gövde ve işçilik kalitesiyle çok sayıda kullanıcının tercih ettiği ürün oldu. Ardından gelen One Max ve One Mini fazla ilgi görmedi ama beklendiği gibi One’ın yerini alacak olan One 2 hazırlıkları devam ediyor. Tahminlere göre Şubat ayındaki MWC 2014 sırasında Barcelona’da ilan edilecek.


TrendForce araştırma firmasında çalışan Wilson Miao’ya göre One 2 ya da One Two modeliyle Tayvan merkezli HTC bir kez daha piyasadaki gücünü hissettirmeyi planlıyor. Şu anda pazar payı sadece yüzde 3-4 arasında olan firma One 2 serisiyle çıkış arıyor. İddialara göre yeni modelde normal şartlar ve karanlık ortamlar için iki ayrı fotoğraf makinesi lensi olacak. Artık popüler hale gelen parmak izi okuyucu standart olarak sunulacak.

Cihazda 4.9 inç ekran, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci yer alacak. 600 dolarlık cihazın Samsung Galaxy S ve Apple iPhone serisine satış düşüşü yaşatacak bir çıkış yapması ümit ediliyor. İş hacminin yüzde 35′ini Çin’de gerçekleştirip orta seviye modelleri ön plana çıkan HTC’nin işi daha zorlaştı çünkü Çin’de iPhone’a olan talep artmaya başladı. 2011 başında yüzde 10.7 pazar payına ulaşan firma yüzde 4 altına geriledi. Bundan ötürü CEO değişikliği gerçekleşti.