Samsung Galaxy S5 ekranı 5.25 inç olacak!


Satış rekorları kıran Samsung Galaxy S serisinin her üyesi Android dünyasını dalgalandırmayı başarıyor. Bir süredir satışta olan Galaxy S4′ün artık eskimeye başladığı ortada çünkü yeni cihazlarda Snapdragon 800 işlemci avantajı var. Samsung’un gelecek nesil Galaxy S5 hazırlıkları sürüyor. Bazıları bükülebilir, bazıları AMOLED değil LCD, bazıları Full HD ötesi gerçek olacak şeklinde düşünüyor.


Yeni nesil telefonlarda Full HD 5 inç ekranlar standart olunca Galaxy S5′in ileri adım atması şart oldu. Son iddialara göre karar verildi ve 5.25 inç genişlikli QHD ekran üretimi başladı. 5 inç Full HD ekrandan 5.25 inç 2560 x 1440 piksel ekrana geçince netlik daha da artacak. Aynı zamanda masaüstü bilgisayalar ve TV’leri geride bırakan yüksek çözünürlük cebe girecek.

Üretimle ilgili sorun çıkmazsa tanıtımın ilkbahar aylarında olması muhtemel. 560 ppi değeriyle akıllı telefon dünyasının en net ekranı karşımıza çıkabilir. Daha ucuz olan LCD ekran beklentisi azaldı ve AMOLED ile devam edileceği ifade edildi. Bu durumda eğimli ekran senaryosu da ortadan kalkmış oluyor çünkü bu derece yüksek çözünürlük şimdilik çok zor. 64 bit işlemci, 3 GB RAM ve 16 MP kamera içerecek ola telefon yaza satışa sunulabilir.