Hangi Android cihaz hangi arayüzü kullanıyor ?


Merhabalar arkadaşlar. 

Geçen günlerde Android işletim sisteminin bilgilerini yazmıştık. Yayınımızda Android cihazların ek olarak arayüz kullandığını söylemiştik. Bu yayınımız da ise hangi Android cihaz hangi ek arayüzü kullanıyor ? Diye incelemede bulunacağız. 

Arayüzleri tanıtmaya başlamadan önce bununla ilgili biraz bilgilerimi sizlere sunmak istiyorum. Android cihazlarda ek arayüzün olması cihaz bakımından hem RAM'inin yavaşlaması hem de hafızanın yer harcaması demektir. Kullanıp gördüklerim doğrultusunda en büyük dezavantaj buydu. Şimdi geçelim arayüz tanıtımlarına. 

• Samsung markasının kullandığı arayüz: TouchWiz UI


Android cihazların içinde en güzel arayüz bence, oldukça stabil fakat bazı dezavantajları da olabiliyor. Medya özelliği olarak Fotoğraf Galerisi bir o kadar gelişmemiş durumda. Menüsü bir o kadar güzel olsa da ani hareketlerde kasmalar gözükebiliyor. 

•HTC markasının kullandığı arayüz: Sense UI


Görünüm olarak iyi fakat Dock olarak hiç gelişmemiş durumda. Ikonlarının bazıları iyi tasarlanmamış durumda. Fakat bildirim çubuğu olarak ve kilit ekranı bakımından çok stabil, bir o kadar da güzel. 

•LG markasının kullandığı arayüz: Optimus UI


Pek fazla dezavantajı olmayan arayüzlerden bir tanesi. Görünüm bakımından oldukça güzel. Kişileştirme bakımından bir çok özelliği var. Menüsü gayet güzel. Sadece gördüğüm dezavantaj olarak G2 modelinde navigasyon tuşlarının bazı uygulamalarda beyaz olmasından dolayı kötü gözükmesi. 

•Sony markasının kullandığı arayüz: Sony UI


Sony arayüzünün dezavantajı pek fazla yok fakat menü görünümünü ben beğenemedim. Tabi renkler ve zevkler tartışılamaz. Medya özellikleri olarak bir çok avantajı da bulunuyor.

Arayüzler konusunda bilgilerimizi sizlerle paylaşmaya çalıştık. Bilgilendirici olmuştur inşallah sizlere.