iOS cihazlarda sarj gitmiyormuş !

Günlük hayatta ve çevremden duyduğum kadarıyla Apple ürünlerinin şarjı az gidiyormuş, bizde bu konu ile ilgili kendi düşüncelerimizi ve kendi uyguladığımız adımları sizinle paylaşalım istedik.

İlk önce bir not düşmek isterim ki, oda şöyle bir not olacak; akıllı cihazların şarj oranları işletim sistemine (android, ios, windows) göre ölçülemez. Her akıllı telefonun kendine ait bir bataryası bulunmakta ve büyüklük-küçüklük oranlarına göre değişmektedir. Batarya ne kadar büyük olursa o kadar çok Amper demektir. Tabi bu olay her batarya için geçerli değildir.

Gelelim Apple ürünlerinin neden az şarjının gitmesine.
Apple ürünleri genelde ele tam uyumlu bir büyüklük yaptığı için (en büyük telefonu şuan 4") bataryanında küçük olduğundan dolayı az Amper olması daha az şarj gitmesine neden oluyor.
Bu şarj probleminden biraz da olsa kurtulmak için şu adımları deneyebilirsiniz. Kendim başarılı bir sonuç aldım.

  • Telefonu kullanmazken veya sadece mesajlaşma programları kullanırken internet hızını 2G'ye almak. İnternette birşey araştıracağınızda 3G'ye alın sadece.
  • Ekran parlaklığını hiçbir zaman Full modda kullanmayın, hem telefonun ısınmasına hem de şarjın çok çabuk gitmesine yol açar. %100 parlaklık yerine %75 ila %90 tercihimdir.
  • Telefona şarja takarken şarj yüzdesinin %20'nin altında olmasına özen gösterin, bataryanın ömrünü uzatır. Eğer %20'ye inmesini bekleyemem diyorsanız açın bir oyun tahmini %30'da ise 5 dakika içinde inecektir.
  • App Store'daki Battery Doctor isimli uygulamayı denemenizi tavsiye ederim. Gayet başarılı bir uygulama ve kesinlikle arka planda tutun. Yoksa işe yaramaz.
  • Ayarlar>Gizlilik>Konum Servislerinden gereksiz ve kullanmadığınız uygulamaların konumu kullanmasına olanak tanımayın ve tiki kaldırın.
  • Dışarıda şarj aletinizin yanında olmadığı anlarda, fazla grafik içeren oyunlara girmemeye çalışınız. Adeta şarjı sömüren şeylerin başında yer almaktadır.
  • Ayarlar>Genel>Arkaplanda Uygulama Yenile'ye gidin ve gereksiz ve kullanmadığınız uygulamaların tikini kaldırın. Bana kalırsa Facebook uygulamasının bile arkaplanda çalışmasına ve yenilenmesine olanak tanımayın.