iPhone Cihazlarda İnternet Paketi Sorunu

Apple ürünleri genelde internet paketini, android bir cihaza nazaran daha fazla yiyormuş gibi bir duyumlar aldım. Bu yayını paylaşmamın asıl nedeni internet paketinizin yenilenme gününe kadar yetmesini sağlamaktır.

Akıllı cihazlarda internet paketi karşılaştırılması bence yapılamaz, hatta ve hatta Apple ürünleri Android bir işletim sistemine göre daha çok avantajlı bu konuda. Neden derseniz, şöyle bir farklılıkları gözden geçirelim.

Android işletim sisteminin bir çoğunda 2G (Edge) hızına indiremiyorsun fakat IOS işletim sisteminde bu mümkün. IOS işletim sisteminde yine aynı şekilde uygulamalara yönelik hücresel veriyi açıp kapatabiliyoruz.

Şimdi ise gelelim ne yapacaklarımıza.

- İlk önce farklılıkta olduğu gibi, eğer cihazınız bekleme halindeyse araştırma yapmıyorsanız 2G hızına almanız internetinizin daha az gitmesini sağlayacaktır. Sohbet programlarında hiçbir bildirim gelmeme gibi bir durum olmuyor.
- Yine aynı şekilde Ayarlar>Hücresel'e girip aşağıda bulunan Hücresel Veri Kullanılsın seçeneğinden kullanmadığınız veya internet paketini kullanmasını istemediğiniz uygulamaların tikini kaldırın.
- App Store güncellemelerini veya sistem güncellemelerini asla Hücreselden yapmayınız. Bir önceki madde de anlattığım gibi App Storu'n tikini kaldırınız.
- Ayarlar>iTunes ve App Store seçeneğinden Otomatik İndirmeler yerinde ki tiklerin hepsini geçersiz kılın. Aşağıda ki Hücresel Veri'yi Kullan tikinide kapatın.
- Facebook uygulamasına olduğunca az girmeye çalışın, çünkü oldukça fazla interneti harcamaktadır. Buna nazaran ek tarayıcıdan girip dolaşsanız daha az gidecektir.
- Launcher sistemli oyunlara, online oyunlara hücresel veri 2G'deyken girin. Örnek verecek olursak Clash of Clans gibi oyunlar.

Bu maddeleri yapmak, sizin için %30-40 oranları arasında daha çok internet paketi kullanımını artıracaktır.